tijesto (18cm kalup): | |
150g |
brašna |
50g |
margarina |
50g |
šećera |
1 |
jaje |
1/2 žličice |
praška za pecivo |
1 |
vanilin šećer |
prstohvat |
soli |
1 žlica | pekmeza od šljiva |
1/2 |
limuna (korica i sok) |
nadjev: | |
1-2 | jabuke |
1 |
vanilin šećer |
2 žličice | šećera |
malo | cimeta |
1 |
jaje |
2 žlice |
brašna |
1 žlica |
šećera |
2 žlice |
sviježeg sira |
1 žlica |
vrhnja |
1 žlica |
mlijeka |
1/2 žličice |
praška za pecivo |
Sve sastojke za tijesto i malo limunovog soga i korice promiješati i zamjesiti tijesto. Staviti u frižider.
Jabuke oguliti i narezati na sitne komadice. Staviti u lonac, dodati malo vode i kuhati nekoliko minuta da omekšaju. Ocijediti jabuke i dodati ostali sok i koricu od limuna, vanilin šećer, šećer i cimet.
Jaje, brašno, šećer, sir, vrhnje, mlijeko i prašak za pecivo promiješati u posebnoj zdijeli.
Pola tijesta iz frižidera razvaljati i staviti u okrugli kalup za kolace. Tijesto namazati pekmezom. Promiješajte jabuke s nadjevom i izlijte u kalup. Ostalo tijesto naribajte/izmrvite. Pecite 30-40min na 160°C.
Write a comment