Tijesto: | |
500g |
brašna |
250ml |
mlake vode |
1 paket |
suhog kvasca |
malo |
soli |
Punjenje: | |
250g |
faširanog mesa |
1 |
jaje |
1 žlica |
svijetlog sojinog umaka |
1 žličica |
tamnog sojinog umaka |
1 žlica | sezamovog ulja |
malo | soli |
malo | đumbira (usitniti) |
komad | poriluka (narezati na sitno) |
2 žlice | biljnog ulja |
Zamijesiti tijesto, pokriti folijom (ne aluminijskom nego prozirnom) i staviti negdje na toplo da se diže oko 1h.
Promiješati sve sastojke za punjenje.
Tijesto podijeliti na ca. 15 komada.
Komadiće tijesta rasukati tako da su u sredini malo deblji.
Onda staviti 1-2 žlice punjenja na tijesto.
Ovako se "baozi" zatvori:
http://www.youtube.com/watch?v=5EjTMvSgP0o
Gotove baozi kuhati ca. 15min na pari, ja sam za to koristila posudu od bambusa (http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/sito-za-kuhanje-na-pari/), možete umjesto toga i druge posude koristiti (http://metro-portal.hr/img/repository/2011/03/medium/kuhanje_na_pari_wi.jpg).
Stavite komad papira za pečenje na dno posude. Posudu stavite na lonac ili vok s vodom i morate paziti da uvijek ima dovoljno vode u loncu.
Write a comment