Meso: | |
500g |
mesa (svinjetina, ali može i drugo meso) |
Marinada: |
|
3 žličice |
origana |
1 žličica |
peršina |
2 češnja |
češnjaka (usitniti) |
1 žličica |
kajenskog papra (umjesto toga može i ljuta paprika ili čili) |
1 žličica |
soli |
0,5 žličice |
papra |
1 žličica |
slatke paprika |
1 žličica |
šećera |
1 žličica |
ružmarina |
1 žličica |
timijana |
1 |
limun (sok) |
1-2 |
luka (izrezati na tanke kolutove) |
malo |
cimeta |
malo |
muškatnog oraščića |
|
maslinovo ulje (oko pola šalice za kavu) |
Tzatziki umak: |
|
oko 300g |
jogurta |
2-3 češnja |
češnjaka (ustniti) |
otprilike pola |
krastavca |
malo |
maslinovog ulja |
malo |
limunovog soka |
malo |
soli |
malo |
papra |
malo |
kopra |
Prilog: |
|
4-5 velikih |
krumpira |
|
sol |
|
ulje za prženje |
Giros meso:
Na tanke trakice izrezano meso promiješati sa svim sastojcima za marinadu, pokriti folijom i staviti preko noći u frižider.
Drugi dan ispecite meso na tavi (slobodno sipajte sve u tavu, ne trebate ocijediti meso). Dodatno ulje nije potrebno (ako Vam se ipak čini da je premalo ulja, dodajte još malo).
Tzatziki umak:
Operite i naribajte krastavac. Dodajte sol i pričekajte da pusti vodu. Vodu morate vrlo snažno istisnuti da umak ne bi bio vodenast.
Promiješajte krastavac s jogurtom i ostalim sastojcima.
Prilog/Krumpir:
Ogulite krumpir, izrežite ga na tanke ploške i operite ga. Pržite krumpir na tavi ili u fritezi.
Posluživanje:
Uz to poslužiti salatu od krastavca ili zelenu salatu.
Write a comment