Tijesto: | |
200g |
brašna |
40g |
kakaa |
1 žličica |
praška za pecivo |
100g |
šećera |
1 |
jaje |
1 |
vanilin šećer |
125g |
margarina |
|
|
Ostalo: |
|
ca. 100g | malina |
1 žlica | šećera |
Nadjev: | |
4 |
bjelanjka |
50g |
šećera |
4 |
žumanjka |
100g |
šećera |
500g |
posnog sira (Quark) |
250g |
Mascarpone sira |
1 |
vanilin šećer |
|
limunova korica |
250ml |
mlijeka |
1 |
puding od vanilije |
Tijesto:
Od svih sastojaka zamjesite tijesto.
Podmažite kalup margarinom ili maslacem (ili stavite pek papir), 2/3 tijesta razvaljajte za dno kalupa a od ostatka napravite rub.
Nadjev:
Napravite snijeg od bjelanjka i 50g šečera. Ostale sastojke promiješajte po redu, na kraju pažljivo dodajte snijeg.
(Zamrznute) Maline kuhajte sa šećerom. Ostavite da se malo ohladi.
Sipajte nadjev u kalup na tijesto, onda stavite umak od malina.
Pecite na 160-175°C oko 1h.