Nadjev: | |
1 porcija |
kebab mesa |
|
maslinovo ulje |
3 |
rajčice |
200g |
rajčice iz limenke |
1 |
kiselo vrhnje |
1 |
luk |
1 češanj |
češnjaka |
|
sol |
|
papar |
čili |
|
origano |
|
naribani sir |
Mlinci: | |
oko 250g |
brašna |
|
sol |
|
voda |
Pecite kebab meso na maslinovom ulju.
Dodajte luk, pecite nekoliko minuta i onda dodajte češnjak, na kockice narezane rajčice i rajčice iz limenke.
Kuhajte dok se rajčica ne raskuha, privremeno promiješajte.
Dodajte sol, papar, čili i origano.
Na kraju dodajte kiselo vrhnje.
Dok se nadjev kuha, ispecite mlince.
Zamijesite tijesto, podijelite na 3-4 dijela i rasukajte svaki dio na veličinu posude u kojoj ćete peći lazanje.
Stavite tepsiju što niže u pečnicu i pecite po jedan mlinac, najprije s jedne strane, pa ga okrenite.
Posudu za lazanje namažite uljem. Stavite jedan mlinac, pa nadjev, opet mlinac, i opet nadjev i tako dalje dok ne potrošite sve. Zadnji sloj je naribani sir.
Pecite na 200°C dok sir ne pocrveni.
Write a comment