1 |
manja tikvica |
1 žličica |
soli |
1 |
mozzarella |
1 |
manji luk |
1 |
jaje |
3 žlice |
brašna |
3 žlice |
krušnih mrvica |
malo |
vlasca |
malo |
peršina |
malo |
kopra |
malo |
papra |
Operite, naribajte i posolite tikvicu. Ostavite 10-20min da pusti vodu pa dobro iscijedite.
Sitno narežite luk i vlasac.
Mozzarellu narežite na sitne kockice.
Sve sastojke dobro promiješajte.
Pržite pljeskavice na (maslinovom) ulju. Stavite po jednu punu žlicu smjese na tavu i stisnite da izgleda ko pljeskavica. Kad se zacrveni sa donje strane, okrenite i pržite dok se i druga strana ne zacrveni.
Gotove pljeskavice stavljajte na kuhinjski papir da upije masnoću.
Dobar tek!
Write a comment