1 žlica |
maslaca (ili ulja) |
2 žlice |
brašna |
6-7 žlice |
mlijeka |
70g |
kozica češnjaka (usitniti) |
1 žlica |
limunovog soka |
malo |
soli |
malo |
papra |
1 |
mozzarella (skroz sitno narezana) |
1 |
jaje |
malo |
soli |
0,5 žličice |
maslinovog ulja |
|
brašna |
|
krušne mrvice |
Maslac u loncu rastopiti, dodati brašno i peći nekoliko minuta. Maknuti s vatre i dodati mlijeko (dobit ćete nešto kao puding).
Dodati kozice, limunov sok, sol i papar i kuhati 2 min.
Maknuti s vatre i odmah u vruće dodati narezanu mozzarellu i dobro promiješati. (Ako želite možete dodati i peršin, kopar ili druge začine)
Smjesu staviti u frižider dok se ne ohladi skroz.
Kad izvadite smjesu iz frižidera, dodajte malo brašna ako vam se čini pre mekano.
U dubukom tanjuru istucite jaje, ulje i sol.
Stavite otprilike 1 žlicu smjese u tanjur s brašnom, dobro uvaljajte, onda namočite u jaje i na kraju uvaljajte kuglicu u krušnim mrvicama. Ponovite postupak dok ne potrošite cijelu smjesu.
Polpete pecite u fritezi ili na tavi.
Write a comment