bijelo tijesto: | |
250g |
brašna |
125ml |
mlake vode |
pola paketa |
suhog kvasca |
3 žlice |
šećera |
tamno tijesto: | |
250g |
brašna |
125ml |
mlake vode |
pola paketa |
suhog kvasca |
3 žlice |
šećera |
2-3 žlice | kakaa |
Zamijesiti svako tijesto posebno, pokriti folijom (ne aluminijskom nego prozirnom) ili poklopcem i staviti negdje na toplo da se diže oko 1h.
Tijesta rasukati na istu veličinu, staviti tamno tijesto na svijetlo i napraviti "roladu". Roladu režite na komadiće.
Kuhati ca. 15-20min na pari, ja sam za to koristila posudu od bambusa (http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/sito-za-kuhanje-na-pari/), možete umjesto toga i druge posude koristiti (http://metro-portal.hr/img/repository/2011/03/medium/kuhanje_na_pari_wi.jpg).
Ako koristite posudu od bambusa, stavite komad papira za pečenje na dno posude. Posudu stavite na lonac ili vok s vodom i morate paziti da uvijek ima dovoljno vode u loncu.
Write a comment