Tijesto: | |
5 |
jaja |
300g |
šećera |
100ml |
vode |
100ml |
ulja |
100ml |
ruma |
250g |
brašna |
1 |
prašak za pecivo |
1 šalica |
mljevenih oraha |
Krema: | |
5 |
jaja |
9 žlica |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
125g |
čokolade za kuhanje |
250g |
margarina (ili maslaca) |
Glazura: |
|
150g |
čokolade za kuhanje |
4 žlice |
ulja |
Za ukrašavanje: |
|
100g |
margarina (ili maslaca) |
100g |
čokolade za kuhanje |
Ostalo: |
|
|
mljevenih oraha za ukrašavanje |
Tijesto:
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i rum pa ostale sastojke.
Peći u običnom limu na papiru za pečenje.
Pečeno i ohlađeno tijesto prerezati na dva dijela.
Krema:
Na pari mutite 5 jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se krema zgusne, dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite kremu sa strane neka se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte margarin.
Glazura:
Čokoladu s uljem otopite na pari i dobro izmiješajte.
Ukrašavanje:
Prvi dio kore premažite kremom, stavite drugi dio kore i opet premažite koru s kremom, također premažite i bočne strane torte.
Izlijte još toplu glazuru po torti.
Za kremu za ukrašavanje rastopite 100g čokolade pa dodajte margarin. Kad se smjesa malo ohladi, napunite štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom i ukrasite tortu.
Na kraju ukrasite tortu s mljevenim orasima po želji i stavite ju hladnjak.