Biskvit: | |
8 |
bjelanjaka |
200g |
šećera |
8 |
žutanjka |
120g |
brašna |
50g |
gustina |
3 žlice |
kakaa |
|
|
Nadjev 1: |
|
ca. 250g | malina |
150ml | Juice od naranče |
1 | vanilin šećer |
1 žlica | gustina |
Nadjev 2: |
|
300g | slatkog vrhnja (bez dodatnog šečera) |
250g | Mascarpone sira |
2 paketića | šlag fixa |
50g | šećera |
1 | vanilin šećer |
limunova korica | |
Ostalo: | |
300g | čokolade za kuhanje |
300g | slatkog vrhnja (bez dodatnog šečera) |
Biskvit:
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Umješajte lagano ostale sastojke.
Stavite pek papir na dno kalupa za torte i namažite rub kalupa margarinom.
Ulijte smjesu u kalup i pecite na 175°C oko 45-60min. Ostavite 5min u kalupu da se ohladi, onda pažljivo izvadite iz kalupa. Hladni biskvit prerežite 2 puta vodoravno.
Nadjev 1:
Od sastojaka skuhajte kompot. Ostavite da se ohladi.
Donji dio biskvita premažite kompotom.
Nadjev 2:
Stucite vrhnje dodavajući šećer i šlag fix.
Doadajte šlag u marscarpone sir
Pola kreme premažite preko kompota, stavite drugi dio biskvita, premažite s ostatkom kreme i stavite zadnji dio biskvita.
Rastopite nasjeckanu čokoladu za kuhanje sa vrhnjem dok ne dobijete glatku smjesu.
Izlijte pola čokolade po torti, ostatak stavite u hldanjak.
Mikserom promiješajte čokoladu i ukrasite tortu špricom za kolače.