Biskvit: | |
50g |
margarina |
250g |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
prstohvat |
soli |
2 |
žumanjca |
|
limunova korica (+ malo soka) |
300g | brašna |
1 |
prašak za pecivo |
200ml |
mlijeka |
2 |
bjelanjka (snijeg) |
|
|
1,5 žlice |
kakaa |
2 žlice |
mlijeka |
Glazura: | |
100ml |
mlijeka |
150ml |
slatkog vrhnja (bez dodatka šećera) |
100g |
čokolade za kuhanje |
220g |
šećera |
150g |
margarina |
|
|
Ostalo: | |
kokos |
Biskvit:
Margarin, šećer, vanilin šećer, sol, žumanjce, limunovu koricu, brašno, prašak za pecivo i mlijeko promiješati po redu.
Pola tijesta staviti u drugu zdjelu.
U jednu polovicu tijesta dodati kakao i mlijeko i dobro promiješati.
U svako tijesto dodajte po pola snijega od bjelanjaka i lagano promiješajte.
U sredinu nauljenog lima za pečenje stavite jednu žlicu svijetlog, pa na to jednu žlicu tamnog tijesta. Nastavite tako dok ne potrošite svu smjesu.
Pecite oko 25min na 175°C.
Glazura:
Kad se biskvit malo ohladi, možete početi s pripremom glazure.
Jednostavno promiješajte sve sastojke i kuhajte miješajući dok ne zavri.
Ohlađeni biskvit narežite na kocke i umočite po jednu kocku u vruću glazuru, pa ju odmah uvaljajte u kokosu.